Автокъщите с отстъпки до 2000 лв.

Цената за автомобил среден клас, пострадал от градушката, може да падне с 300 до 500 лв., посочва зам.-председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Любомир Доросиев

Автокъщите с отстъпки до 2000 лв.

Снимка: БГНЕС

Скъпи автомобили „втора ръка“ могат да се договорят в автокъщите с до 2000 лв. отстъпка, пише в днешния си брой в. Стандарт. Става въпрос за превозни средства пострадали по време на силната градушка над София на 8 юли.

Тогава много коли в столицата и околностите претърпяха поражения върху стъклата, светлините и ламарините си, а особено засегнати бяха автокъщи, които не разполагат със защитни навеси. „За не много сериозно пострадал автомобил от среден клас цената може да падне с 300 до 500 лв., колкото горе-долу ни е печалбата в сегмента", обяснява пред изданието зам.-председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Любомир Доросиев. Отстъпките, обаче, са строго индивидуални и зависят от възрастта и типа на возилото и какъв е мащабът на щетите.

Търговците, които продават по-нови и скъпи автомобили, намаленията за засегнати от градушката стигат до 1000-1500, дори до 2000 лв. Доросиев посочва, че има клиенти, които са готови да изчакат автокъщата да ремонтира избраната кола и чак тогава да сключат сделка, тъй като автомобилът отговаря на останалите им изисквания.

Веднага след природната стихия предприемачът заяви за economic.bg, че множество от автокъщите са претърпели сериозни загуби, тъй като не са предпочели да застраховат предлаганите от тях превозни средства. „В моята автокъща например, щетите са на стойност минимум 15 хиляди лева, но аз от осем години ползвам застрахователни услуги. Тези застраховки не са евтини и моят годишен разход за тях е в порядъка на 4-5 хиляди лева", посочи тогава той. Според Доросиев, незастрахованите автомобили, понесли щети от градушката ще бъдат продадени, ако не на загуба, то без никаква печалба.

„Пазарът на употребявани автомобили е горе-долу на нивата от миналата година. В моята автокъща на месец продаваме около 30 коли", казва той пред всекидневника.

Коментари: 0