BMW и Toyota разработват нов акумулатор

Двата производителя подписаха меморандум днес, който включва и сътрудничество в научните изследвания в технологиите и развитието на електрически задвижващи системи

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) и Toyota Motor Corp. ще си сътрудничат в разработването на горивни клетки за захранване и проектиране на компоненти за бъдещ спортен автомобил, като автомобилните производители ще разширят съвместната си работа, за производство на следващото поколение автомобилни акумулатори, съобщава Bloomberg.

Двата производителя подписаха меморандум днес, който включва и сътрудничество в научните изследвания в технологиите и развитието на електрически задвижващи системи, се казва в изявление на BMW, разпространено преди пресконференцията в Мюнхен.

”За BMW Group, стратегическите партньорства са съществена част от нашата стратегия ", заяви главният изпълнителен директор Норберт Райтхофер. "Това е един от начините за осигуряване на дългосрочен достъп едновременно до клиенти и технологии", допълни той.

Toyota, най-големият производител на хибридни превозни средства, подписа споразумение с BMW на 1 декември, за да си сътрудничат върху увеличаването на ефективността на литиево-йонни батерии, които се използват в електрически превозни средства.

Коментари: 0