БНТ дава 80 хил. лв на социолози за изборите

Кандидатите трябва да представят резултатите от екзит половете, както и да осъществят паралелно преброяване на гласовете в изборния ден

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Българската национална телевизия (БНТ) ще плати 79 200 лв с ДДС за проучване на общественото мнение, обработка и представянето на прогнозните резултати от изборите на 12 май. Това става ясно от портала за обществените поръчки, предаде „Инвестор”.

Задачата на кандидата, който спечели поръчката, е да представи резултатите от екзит половете, както и да осъществи паралелно преброяване на гласовете в изборния ден.

По традиция социологическите агенции съобщават първите резултати след като Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви края на изборния ден. От БНТ са заявили и краен срок за обявяване на паралелното преброяване 21:30 на 12 май.

В публичната покана е записано още критерий за възлагане е най-ниската предложена цена. Крайният срок за подаване на офертите е 12 април или само месец преди самите избори.

Сред изискванията за кандидатите е те да имат доказан опит при извършване на поне пет социологически проучвания при провеждането на предходни избори. Това трябва да бъде доказано чрез копие на издадените от ЦИК разрешения за провеждане на социологически проучвания в изборния ден.

Подкрепи Economic.bg