Бареков напуска като директор на TV7

Преди месец тв водещият обяви намерението си да влезе в политиката

3692 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков напуска директорския пост в медията. Това каза самият той в новия брой на в. "Шоу". По думите на бившия шеф на TV7 излизането му от телевизията може да стане само по един начин - "с фанфари".

Пред жълтия вестник Бареков обясни, че е най-успешният изпълнителен директор до момента в историята на телевизията. "За по-малко от година рейтингът на TV7 е увеличен 10 пъти, а приходите - около 5 или 6 пъти", посочи Бареков.

Преди месец тв водещият обяви намерението си да влезе в политиката. Пред в. "Уикенд" той обясни, че до септември ще реши дали да прави свой политически проект. "Искам властта, няма да съм патерица на ГЕРБ, БСП и ДПС", каза Бареков в интервюто си за вестника. Като бъдещи свои политически цели тогава посочи борбата срещу олигархията и за възстановяване на справедливостта.

Преди да се присъедини към TV7 Николай Бареков беше дългогодишен водещ на сутрешния блок на bTV, но напусна медията в края на 2009 г. Година по-късно - в края на 2010 г. журналистът, станал известен с репликата "имаме новина", зае поста директор "Новини и актуални предавания" в TV7. През ноември 2012 г. Николай Бареков пое цялата власт в TV7, като замени на поста изпълнителен директор подалата оставка Евелина Колева.

Подкрепи Economic.bg