Без камиони и автобуси през Маказа

През ГКПП ще могат да минават не повече от 8 пътника в превозно средство и товарни коли до 3.5 тона

Автор: Силвия Георгиева

През новия ГКПП "Маказа- Нимфея" ще могат да минават транспортни средства с не повече от 8 пътника (без това на шофьора), и товарни коли до 3,5 тона. Това бе официално решено днес на работна среща на областния управител на Кърджали Бисер Николов с изпълнителния секретар на област Източна Тракия и Македония Константинос Кацимигас, съобщиха от пресслужбата на администрацията, съобщи Kmeta.bg.

Официалното откриване на граничния пропусквателен пункт ще се състои на 9- ти септември от 10.30 часа, т.е. с половин час по- рано от досега обявения час. Лентата ще прережат областният управител на Кърджали Бисер Николов и Аристидис Янакидис, областен управител на област Източна Македония и Тракия в Република Гърция.

Непосредствено след откриването ще бъде въведен  пропусквателен режим и пътят ще бъде отворен за движение през българо-гръцката граница. До изграждането на пътната отсечка Подкова - сп. Джебел тази есен на наша територия ще може основно да се пътува по пътя Кърджали - Джебел - Кирково - Маказа. 

Коментари: 0