Битови и бизнес клиенти ще се включват по-лесно към мрежата

Ще се съкрати времето за изготвяне на документите, които са необходими за присъединяване

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Обекти на битови и бизнес клиенти, и на производители ще се присъединяват по облекчена процедура към електроразпределителната мрежа на "ЧЕЗ Разпределение България" АД. През септември дружеството е приело мерки за облекчаване на процедурата, съобщиха от ЧЕЗ.

Компанията, която захранва с ток абонатите в Западна България, въведе нови вътрешни правила и одобри нов ред за подписи на документи. Това позволява да се съкрати времето за изготвяне на документите, които са необходими за присъединяване на съответните обекти, да се избират и въвеждат икономически ефективни технически схеми и съоръжения.

"С промените, които правим, се стремим да отговорим на все по-високите очаквания на нашите клиенти. Новите правила ще спестят време и усилия и ще намалят административните и бюрократични тежести. Благодарение на тях ЧЕЗ се превръща от технологична към клиентски ориентирана компания, която се стреми да увеличи ефективността на инвестициите и бизнеса", каза Цветомир Ралчев, директор "Развитие на мрежата" в "ЧЕЗ Разпределение България".

Облекченията в процедурата по присъединяване на нови обекти станаха възможни, след като в края на август управителният съвет на "ЧЕЗ Разпределение България" прие нова организационна структура на компанията. Чрез нея се постига по-добро взаимодействие между отделните звена на дружеството и повишаване на ефективността на работата.

Подкрепи Economic.bg