Борисов: "Атака" се договори с ДПС

Според Борисов един от възможните сценарии е няколко депутати от "Атака" да напуснат, да гласуват за тях, после, да бъдат заклеймени от Волен Сидеров

Снимка: БГНЕС

240 ~ 2 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че АТАКА вече е влязла в договорка с ДПС за подкрепа на правителство на БСП. Коментарът си Борисов направи след срещата си с президента Росен Плевнелиев, на която се обсъжда датата за първото заседание на 42-орото Народно събрание.

Според Борисов един от възможните сценарии е няколко депутати от АТАКА да напуснат, да гласуват за тях, после, да бъдат заклеймени от Волен Сидеров.  "Най-тежкото за България е коалиция ДПС, АТАКА, БСП, тя е по-лоша от НДСВ, ДПС и БСП, защото там имаше две либерални партии", заяви той.

"Научих се между редовете да чета на Местан и Станишев", заяви Борисов. "Те искат нас да обвинят. Искат да направят правителство със 120 депутати. Значи че те са се разбрали с някой друг. Ясно е, че не са се разбрали с ГЕРБ, а иначе предполагам, че сценарият е депутати от "Атака" да напуснат, да гласуват за тях, после да бъдат заклеймени от Волен. Значи че са се разбрали с Атака. Видно е, че Волен с ДПС са се разбрали", заключи Борисов.

Контролираният вот за ДПС на тези избори отиде за БСП, смята лидерът на ГЕРБ. "С 200 хил. по-малко избиратели са гласували за ДПС, с 200 хил. повече – за БСП", изчисли Борисов.

Той обяви, че ГЕРБ вече са готови със състава на евентуалното им бъдещо правителство. Отказа обаче да посочи предварително имена на министри.

Лидерът на ГЕРБ отново се обяви за нови избори. По думите му, след като са били хвърлени толкова пари за референдум за "Белене", няма защо да не се дадат и за нови парламентарни избори. Още повече, че Михаил Миков от БСП вече каза, че няма да строят "Белене", защото няма средства, подчерта Борисов. "Една по една лъжите им започват да излизат", каза екс премиерът.

Той заяви, че в момента избиратели на по-малките партии се чувстват излъгани, тъй като не са представени в парламента. Според него при нови избори броят на партиите, които ще влязат в НС, ще бъде много по-голям.

Подкрепи Economic.bg