Борисов обсъди с Йотингер кризата в енергетиката

Депутатите Делян Добрев и Ивайло Московски придружиха лидера на ГЕРБ в Страсбург

Демарш

Борисов обсъди с Йотингер кризата в енергетиката
280 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по енергийната политика Гюнтер Йотингер, информира пресцентърът на политическата партия.

По време на срещата в сградата на Европейската комисия (ЕК) в Страсбург, двамата „обсъдиха състоянието на българската енергетика и набелязаха краткосрочни и средносрочни решения за излизане от кризата в нея”.

Заедно с Борисов в срещата участваха и бившите му министри на енергетиката и на транспорта - народните представители от ГЕРБ Делян Добрев и Ивайло Московски.

Въпреки че каквито и да било подробности  за срещата обаче липсват, пресслужбата на ГЕРБ не пропусна да публикува в интернет страницата на партията съответна снимка от посещението в Страсбург.

Както е известно, напоследък ГЕРБ активно се бореше срещу реализирането на проекта "Южен поток" в нарушение на Третия енергиен либерализационен пакет на Европейския съюз (ЕС). Самият комисар Йотингер пък безуспешно се опитва отново да свика тристранните консултации около газовия дълг на Украйна към руския монополист "Газпром", тъй като конфликтът  може да прекъсне доставките към Европа през есенно-зимния сезон на 2014 - 2015 г.

Подкрепи Economic.bg