"Булгаргаз" запазва цената на природния газ

Общественият доставчик е пресметнал, че в периода октомври-декември, цената на синьото гориво може да остане 630 лв. за 1000 куб. м.

180 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Цената на природния газ няма да бъде променяна през четвъртото тримесечие на 2013 г. Това са прогнозите на "Булгаргаз", за евентуалните изменения на действащите цени за всяко тримесечие. Общественият доставчик е пресметнал, че в периода октомври-декември, цената на синьото гориво може да остане 630 лв. за 1000 куб. м.

По закон "Булгаргаз" трябва да обявява публично прогнозите си един месец преди да ги внесе за обсъждане в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). За разлика от цената на електроенергията, стойността на природния газ се преразглежда на всеки три месеца.

Прогнозната цена отчита тенденциите в съотношението лев/долар, цените на алтернативните на природния газ горива на международните пазари и изискванията на нормативните актове за регулиране на цените.

Окончателното предложение на "Булгаргаз" за цената на природния газ за ІV-то трим. на 2013 г., ще бъде оповестено при внасяне на предложението в ДКЕВР на 10.09.2013 г.

Подкрепи Economic.bg