Българска фирма строи соларни паркове в Германия

Про Еко Строй ООД учреди консорциум с германската МСМ Солар

Българска компания завърши изграждането на две фотоволтаични електроцентрали в Германия. Първият проект се намира в района на Унтерхайд (Unterhaid) и е с мощност 1,3MWp, а вторият е в Ютербог (Jueterbog) и мощността му е 2MWp. И в двата проекта българският екип е бил подизпълнител в частите „монтаж на метална конструкция“ и „инсталиране на модули“.

В същото време българската компания Про Еко Строй създаде консорциум с германската  МСМ Солар ООД, който има за цел двете фирми да обединят усилията си за работа по по-мащабни проекти в Германия и други европейски страни. Името на консорциума е „Гражданско дружество МСМ - ПРО ЕКО Строй“, а предметът му на дейност е „изграждане на фотоволтаични инсталации“.

„Изграждането на фотоволтаични паркове е сфера, в която българските фирми биха могли да бъдат конкурентни на международния пазар, поради наличието на качествени инженерни кадри у нас, в комбинация с конкурентните цени, които можем да предложим. Натрупаното през последните години ноухау от нашия екип и проектите, в които сме участвали в България и в чужбина, ни позиционират добре в този сегмент и доверието от страна на МСМ Солар е показателно за това“ - посочва Николай Николов, управител на Про Еко Строй.

Броят на завършените от от българската фирма съоръжения вече надхвърля 30, както в България, така и в Германия, Румъния и Франция.

Компанията предлага цялостно проектиране, изграждане и поддръжка на международния пазар.

 

Коментари: 0