Български пощи с "расови коне" и "военни хеликоптери" на БУЛКОЛЕКТО 2012.

Подготвя изложба с персонални марки

За трета поредна година „Български пощи” ЕАД и Съюзът на българските филателисти са съорганизатори на международния панаир на колекционерите БУЛКОЛЕКТО. Проявата е посветена на 120-годишнината на Международния панаир в Пловдив и ще се проведе от 26 до 28 октомври 2012 г. в Палата 3 на панаирното градче.
Български пощи ще връчат награда за най-добър експонат на изложението.

На откриването (26 октомври в 11.30 ч)., главният изпълнителен директор на Български пощи Деян Дънешки ще валидира  илюстрована пощенска карта "120 години от Първото българско изложение в Пловдив". Художник на проекта е Люба Томова. На картата е изобразен първият плакат отпечатан за Пловдивския панаир, на който автор е Иван Мърквичка.

В БУЛКОЛЕКТО 2012 е отделено централно място на двата щанда на Български пощи.
На единият са представени различни пощенски услуги, като се започне от пускане в употреба на юбилейните издания за събитието до предлагане на най-новата пощенско-филателна атракция – персоналната марка.

 Този нов продукт се ползва със значителен успех сред почитателите на българските пощенски марки.

В близко бъдеще, Български пощи съвместно със Съюза на българските филателисти, ще организират филателна изложба, изградена от експонати, създадени само от персонални марки.  

На другия щанд са представени всички издания на българските пощенски марки през 2012 г. Особено впечатляващи са традиционните тематични поредици като Флора, Фауна, Космос, чиито тиражи са много привлекателни за колекционерите. Изключително интересна е поредицата  „Районите на България” – художник проф. Иван Газдов, както и марката, посветена на Олимпийските игри – художник Ралица Николова.

На щанда могат да се закупят и различни филателни продукти – карнетки, първодневни пликове и други.
В рамките на БУЛКОЛЕКТО 2012 на  27 октомври 2012 г. в 10,30 ч. ще бъде пуснат в продажба пощенският блок “Военни хеликоптери”, в лимитиран тираж от 5100 броя. Художник Ралица Николова.

Третото валидиране е на 28 октомври 2012 г., 10.30 ч., когато ще бъде даден стартът на атрактивната серия от четири пощенски марки “Расови коне”. Художник Емилиян Станкев.Коментари: 0