ЧЕЗ: Подизпълнителите ни отчитат грешно електромерите

Няма ощетен клиент на електроразпределителното дружество

296 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Всички подизпълнители на електроразпределителното предприятие ЧЕЗ са направили нарушения при отчитането или подмянана на електромери, стана ясно от проверка на ЧЕЗ на всички договори за отчитане и подмяна на електромери.

Назначената проверка е показала, че при всички подизпълнители има нарушения, свързани с качеството на услугата, която получава "ЧЕЗ Разпределение България" от подизпълнителите си. Заради разкритите нарушения един от договорите ще бъде прекратен до месец, а към останалите подизпълнители ще бъдат предявени претенции за неустойки за установените нарушения на договорните задължения.

"В случая не е ощетяван наш клиент, но подобно непрофесионално изпълнение на договорени задължения е недопустимо и ние ще прекратим договора с един от нашите подизпълнители. Нарушенията са установени от въведените вътрешни контролни механизми. Работите по прекратения договор ще се изпълняват от дружеството ни", каза Петър Баран, главен оперативен директор на "ЧЕЗ България".

През последните две години "ЧЕЗ Разпределение" отделя особено внимание на критичната инфраструктура, която е жизненоважна не само за клиентите на компанията, но и за потребителите, тъй като кабелите 110 кВ и свързаните с тях съоръжения са от критично значение за сигурното и гарантирано електрозахранване на институциите и бизнеса.

Подкрепи Economic.bg