ЧЕЗ и бизнесът обсъдиха промените в енергетиката

Дружеството отговаряше на въпросите на 45 компании

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Представители на електроразпределителното дружество ЧЕЗ и предприемачи от Монтана и Враца са обсъдили очакваните промени на пазара на електроенергия, свързани с неговата либерализация, съобщиха от дружеството, което доставя ток на абонатите в Западна България. Срещата е част от инициативата ЧЕЗ за подобряване на комуникацията с деловите среди.

Освен предстоящата либерализация са били дискутирани още промените около осъществяването на нови присъединявания и процедурите по изкупуване на енергийни съоръжения. Бяха проведени и индивидуални консултации и беше отговорено на конкретни въпроси на над 45 фирми от двете области.

"За нас е важно да затвърдим вече изградените отношения на успешно сътрудничество и доверие с бизнеса. Благодаря на представителите на местния бизнес, че се отзоваха на нашата покана и споделиха своите мнения и препоръки. Партньорството ни с тях е изключително важно за подобряването на качеството на обслужването и постигането на оптимални резултати в името на обществения интерес", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

ЧЕЗ обслужва над 2 млн. клиенти в Западна България и е един от най-големите инвеститори в енергетиката на страната. Досега компанията е вложила 680 млн. лева в поддържането и развитието на електроразпределителната мрежа на региона. ЧЕЗ е един от най-големите работодатели в страната и осигурява работа на близо 4000 души и на десетки български компании в сферата на обслужването.

Коментари: 0