ЧЕЗ извършва монтажа на новото оборудване в подстанция „Средец“

Компанията се придържа към графика за реконструкция на подстанцията

320 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В момента се извършва монтажът на новата уредба 110 kV, която е част от новата суха кабелна електропроводна линия 110 кV от подстанция "Хиподрума" до подстанция "Средец" в София. От "ЧЕЗ Разпределение България" съобщиха, че до момента е извършен демонтаж на електроенергийните съоръжения от полето на съществуваща кабелна линия 110 kV "Тотлебен" между двете подстанции. Реализацията на обекта започна на 19 август.

Предстои частична реконструкция на двете подстанции. Вече е демонтирано старото оборудване в подстанция "Средец" и реконструкцията й се очаква да приключи до края на месеца.

От компанията обявиха, че се придържат стриктно към предварително заложения график, а строително-монтажните дейности протичат безаварийно и по план.

"Създали сме оптимална организация на работата, за да можем да приключим строително-монтажните дейности в предвидените срокове. Екипите ни са разпределени на смени, всеки от нас е приел задълженията си по обекта не просто като служебен, но и като важен обществен ангажимент. За нас, като компания и като жители на града, е важно да допринесем за това София да се превърне в модерна европейска столица", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България".

По време на ремонтните дейности са възможни временни смущения на електрозахранването в районите "Красна поляна", "Триадица", "Средец", "Лозенец", "Витоша", "Илинден", "Възраждане", "Сердика" и "Красно село".

Проектът, който е на стойност близо 8 млн. лева, е част от дългосрочен план за изграждане на нова схема на електрозахранването в столицата. С реализацията му ще се повишат сигурността и качеството на доставките на енергия за клиентите на ЧЕЗ.

През тази година ЧЕЗ планира да инвестира над 60 млн. лв. в рехабилитация, поддържане и обновяване на електроразпределителната мрежа в София. Оценка на компанията, направена през 2011 г., показа, че за цялостното обновяване на електроенергийната инфраструктура високо напрежение на столицата, така че тя да отговаря на изискванията на един модерен 2-милионен град, ще бъдат необходими инвестиции в обем на 130 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg