ЧЕЗ пусна приложение за самоотчет на електромерите

Приложението ще бъде активно в периода от 1-ви до 7-ми август

3773 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

ЧЕЗ активира на сайта си специално приложение, на което клиентите на компанията могат да декларират данните от самоотчета на електромерите. Приложението ще бъде активно в периода от  1-ви до 7-ми август и може да се намери на заглавната страница на сайта на компанията.

„В изпълнение на решението на ДКЕВР за въвеждане на нова цена на електроенергията, считано от 1-ви август, „ЧЕЗ Разпределение България” АД започна и извънредно отчитане на средствата за търговско измерване. Ангажирани са допълнително 356 отчетници. Те, както и служителите  в телефонния център, ще работят с удължено работно време, включително и през почивните дни. Който желае обаче може сам да отчете и да декларира  данните си”, заяви главният оперативен директор на „ЧЕЗ България” ЕАД Петър Баран.

Желаещите да направят самоотчет  трябва да информират ЧЕЗ за данните от измервателния уред (по всички тарифи), клиентски номер, датата на отчитане, трите имена на титуляр и адрес на обекта, за който се декларират показания. Поради физическата невъзможност всички електромери  да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Можете да направите своя самоотчет тук: http://www.cez.bg/bg/za-klienta/aktualno/deklarirane-pokazania-2013.html)

Подкрепи Economic.bg