"Чака ни българският Уотъргейт"

Бойко Борисов, лидер на политическа партия ГЕРБ

Цитат на деня:

68 ~ 2 мин. четене

Това е международен скандал, български Уотъргейт. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод изнесената информация за записи на негови разговори с Георги Първанов и Румен Петков, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Давам пример – когато хванаха американците, че подслушват Меркел, нито един журналист не попита какво е говорила Меркел по телефона. Всеки пита кой ще понесе наказателната отговорност, че си е позволил да го прави нерегламентирано. Това е международен скандал, сега тук ще стане български Уотъргейт. Или ще кажат кой от кръга и обръчи от фирми си позволява да сложи подслушвателна или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер на най-голямата партия", добави Борисов.

"Давам на прокурора и чакам отговор – да намерят кой. Той си каза кой е. Един човек занесъл запис. Този човек трябва да бъде арестуван, докато каже кой му даде записа. Иначе ще считам, че е политическа поръчка от обръча от фирма към нас като опозиция. Ако пък са го манипулирали, съответно да задържат тези, които манипулират записи”, посочи лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали скоро се е срещал с Румен Петков, Борисов заяви: „Не съм длъжен на никого да казвам с кой се срещам”. „Има длъжностно лице, наречено прокурор, има Закон за специалните разузнавателни средства, който го нарушава и следи, подслушва депутат, гражданин, трябва да понесе съдебна отговорност”, заяви Борисов.

Той обяви, че ще подаде сигнал до главния прокурор за нерегламентирано подслушване спрямо него. „Сигналът е до главния прокурор, с който казвам, че г-жа Патрашкова в национален ефир на няколко пъти казва, че има флашки, записи, срещи, тя дори знае комуникациите”, уточни Борисов.

Коментари: 0