Чистка на директори в митниците

Ръководители в митниците Варна, Свиленград, Русе, Пловдив и Югозападна са отстранени

144 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Началниците на ключовите Териториални митнически управления в България са били преназначени на други длъжности в системата на Агенция "Митници". До избирането на нови ръководители в митниците Варна, Свиленград, Русе, Пловдив и Югозападна, те ще се ръководят от досегашните заместник-началници.

От Агенция "Митници" обясняват, че Мая Коларова, Тодор Караиванов, Веселин Георгиев, Васил Дандаров и Цветозар Нешев се отстраняват от ръководните постове, за да се оптимизира работата на митническите учреждения.

Чистката идва в момент, в който управляващите обявяват, че няма да успеят да съберат планираните приходи от ДДС и акцизи. Това се изтъква и като една от основните причини за исканата актуализация на бюджета.

Според повечето икономисти обаче заложените в бюджета за 2013 г. приходи от ДДС и акцизи могат да бъдат събрани, стига правителството да упражнява натиск върху администрацията, която да събира повече.

Близо два месеца Агенция "Митници" няма директор. Изпълняващият длъжността Вальо Танов е в болница и митниците се ръководят от неговия заместник Борислав Борисов.

Подкрепи Economic.bg