Chrysler изтегля 470 хил. автомобила

Причината е дефект в трансмисионната платка може автоматично да превключи на нулева скорост при запалване на двигателя, което да предизвика отклонение на автомобила

120 ~ 1 мин. четене

Американският автомобилостроител Chrysler изтегля 470 000 джипа в цял свят заради проблем с трансмисията, предаде Ройтерс. Изтеглянето засяга моделите Grand cherokee, произведени между 2005 и 2010 година, и Commander от 2006 до 2010 година.

Американският регулатор за безопасност на движението съобщи, че дефект в трансмисионната платка може автоматично да превключи на нулева скорост при запалване на двигателя, което да предизвика отклонение на автомобила.

Третият по големина американски автомобилопроизводител съобщи, че дилърите на компанията ще се погрижат за актуализацията на софтуера на SUV моделите, като техните собственици няма да заплащат за ремонта. От Chrysler съобщиха още, че проблемът е причинил 26 катастрофи и наранявания на част от катастрофиралите.

От компанията добавят, че има 26 катастрофи и двама ранени заради проблема. Повечето изтеглени автомобили са в САЩ и Канада - съответно 295 000 и 28 000, както и 141 000 в страни извън Северна Америка.

Chrysler, която беше изкарана от фалит с помощта на милиардите на американското правителство, миналия месец отчете рязък спад на тримесечната печалба, заради новата по-агресивна стратегия за развитие.

Подкрепи Economic.bg