Цветанов: Изборите бяха една голяма провокация

През тази кампания се е наблюдавало дискредитиране на българските политици, което ще има трайни последици за България, заяви бившият вътрешен министър

96 ~ 1 мин. четене

Беше изместена темата от истинския дебат. Това беше една огромна провокация, провокация срещу ГЕРБ. Това заяви Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ в ефира на "Нова телевизия".

По думите му през тази кампания се е наблюдавало дискредитиране на българските политици, което ще има трайни последици за България. "На база това, което направи лидерът на ПЕС и социалистите мога да кажа, че Първанов беше по-добър държавник от Станишев", подчерта Цветанов.

Според зам.-председателя на ГЕРБ изборите са били честни и резултатите от тях трябва да се приемат. "Има служебно правителство, което трябва да гарантира обществения ред в държавата", каза Цветанов по повод заканите на граждански движение за протести с барикади. 

"Искам да благодаря на Борис Велчев – бившият главен прокурор, затова, че не допусна прокуратурата да участва в предишните парламентарни избори", заяви още той.

Запитан дали, като вътрешен министър не имал информация за това каква кампания се готви, Цветанов отговори, че той не следял политическите си опоненти, а се е концентрирал върху борбата с организираната престъпност.

Подкрепи Economic.bg