Депардийо ще прави био водка в Русия

Актьорът планира през октомври да открие и ресторант "Жерар" в Москва

Депардийо ще прави био водка в Русия
436 ~ 1 мин. четене

Био водка ще започне да произвежда френският актьор Жерар Депардийо, който е руски гражданин повече от година и половина. Това съобщи самият той пред ИТАР-ТАСС две седмици след като разкри, че иска да отвори собствен ресторант в Русия.

"Това ще бъде първият ми опит в областта на силния алкохол и се надявам да се получи", съобщи Депардийо. "Това означава, че бих искал повече хора да харесват силното вино и алкохол. Това е напитката на купона!", допълни той.

Актьорът, който вече притежава няколко лозета във Франция, увери, че водката му ще бъде произвеждана от изворна вода от планините и от екологични продукти. В началото на юли той обяви, че през октомври ще открие ресторант в Москва - "Жерар", който ще предлага френско-руска кухня, пише БГНЕС.

65-годишният Депардийо предвижда също да отвори още един ресторант и артистичен център в Саранск, главен град на Мордовия, където е регистриран като предприемач. Актьорът получи руско гражданство в началото на 2013 г., след като се озова в центъра на полемика, предизвикана от решението му да напусне Франция като протест срещу проекта на френския президент Франсоа Оланд да въведе данък от 75% за хората с най-големи приходи.Подкрепи Economic.bg