Депутатите гледат енергийните закони

Законопроектите ще бъдат разгледани и от Общественият съвет към министъра на икономиката и енергетиката, който ще заседава по-късно днес

172 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Депутатите ще разгледат мерките на правителството за ребалансиране и стабилизиране на енергетиката, предаде БНТ. Те ще обсъдят промените в Закона за енергията от възобновяеми източници, както и моделът на ценообразуване на електроенергията

Депутатите ще разгледат мерките на правителството за ребалансиране и стабилизиране на енергетиката, предаде БНТ. Те ще обсъдят промените в Закона за енергията от възобновяеми източници, както и моделът на ценообразуване на електроенергията.

Законопроектите ще бъдат разгледани и от Общественият съвет към министъра на икономиката и енергетиката, който ще заседава по-късно днес. На срещата ще бъде обсъден и новият модел за ценообразуване на електрическата енергия. До 5% намаляване на цената за крайния потребител от 1 юли е възможно ако проектът се гласува от Народното събрание.

Една от стъпките е отпушването на износа. От спирането му страната е изгубила 1.5 млрд. лв., съобщи преди дни министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Ще се намали и добавката за зелена енергия.

Подкрепи Economic.bg