Директорът на индийската Tata Motors загина мистериозно

Карл Слим бе управляващ директор на концерна, извел компанията от кризата

При падане от прозорец

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Управляващият директор на индийския автомобилен гигант Tata Motors Карл Слим е "паднал от горния етаж на хотел" в тайландската столица Банкок, информират световните новинарски агенции.

Според официално изявление на индийската компания, топмениджърът е взимал участие в срещата на съвета на директорите. От Tata Motors обаче не дават повече подробности, като според неофициална информация той е загубил равновесие, съобщава руската служба на британската радио-телевизия BBC (BBC Russian).

51-годишният Слим е ръководил всички поделения на Tata, oсвен британските Jaguar и Land Rover. Той е заемал поста управаляващ директор от октомври 2012 г. насам.

Преди това е работил в мениджмънта на представителствата на автомобилните концерни Toyota във Великобритания и на General Motors в Индия и в Китай.

Слим е бил поканен да поеме Tata Motors в момента, в който концернът е имал икономически проблеми. По време на Карл Слим Tata е започнала да произвежда евтиния модел "Нано" и двигатели ново поколение, допълва BBC Russian. 

Коментари: 0