Discovery снима преминаването на мега машини през Бургас

Транспортирането на две огромни по размер съоръжения за рафинерията на "ЛУКойл" привлякоха интереса на популярния тв канал

4502 ~ 1 мин. четене

Най-тежките товари, минавали някога през територията на България за всички времена, ще бъдат заснети от екип на "Discovery Channel". Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени две гигантски съоръжения за „ЛУКОЙЛ Нефтохим”, ще премине през улиците на Бургас в ранните часове на 7 и на 15 септември. От пристанището до нефтокомбината ще бъдат превозени на платформа две 1400-тонни съоръжения, всяко с дължина 56 метра.

За времето на предвижване на извънгабаритния товар през града графикът за движение на обществения автобусен транспорт ще бъде променен, а движението по някои улици ще бъде забранено за автомобили, съобщиха днес от общината. Маршрутът на платформата е: Централен вход на "Пристанище Бургас" -  ул. "К. Фотинов" - ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - ул. "Сан Стефано" - ул. "Одрин"  в посока рафинерията. Устройството ще се движи с максимална скорост 5 км./час, а часът на тръгване от Пристанището е 06.00 сутринта.  

Във връзка с преминаването на товара за времето от 5 до 17 септември ще бъде демонтирано и част от уличното осветление по бул. "Демокрация" в участъка от ул. "Цар Симеон I" до Турското консулство, добавят от общината.

Всяко от двете мегасъоръжения, които ще преминат през Бургас, тежи по 1 656 тона и е с размери: 6,44 м. ширина, 9 м. височина и 56 м. дължина. Фирмата, извършваща превозването на мегамашините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им.

Подкрепи Economic.bg