Днес внасят оферта за оздравяването на КТБ

Банката може да заработи още днес с ограничени операции, твърди Емил Хърсев

Днес внасят оферта за оздравяването на КТБ

Днес в Българска народна банка, в Министерски съвет, при временно изпълняващия длъжността премиер и при финансовия министър ще постъпи реално решение за временното оздравяване на Корпоративна търговска банка (КТБ). То е на лице в следвствие на авторитета, контактите и на огромното желание на Цветан Василев да оздрави банката. Това е категорично и ще се знае до края на работния ден, обяви баскетболният треньор Тити Папазов. Той е един от хората, които се обявиха в защита на банкера, за когото има издадена международна заповед за издирване чрез Интерпол.

"Искам да се обърна към господин Искров с думите: „Всеки допуска грешки. Но ако не може да помогнете, не пречете”. Искам да се обърна към главния прокурор - ако той със своя авторитет махне червената бюлетина за издирване, аз мога да гарантирам, защото мисля, че съм един от малкото останали хора, на които Василев има доверие - ще направя всичко възможно и мога да се ангажирам, че ще докарам Цветан Василев до 24 часа", обяви Папазов пред Нова тв.

„Според нас няма нито един аргумент банката да бъде обявена в несъстоятелност. Нищо не подсказва тази банка да е загубена, напротив – ако КТБ бъде оставена да фалира, това ще донесе огромни вреди на народното стопанство”, каза на свой ред финансистът Емил Хърсев.

„Всички 12 души, които работихме по казуса, сме на мнение, че банка „Виктория” може да бъде отворена веднага. На едно мнение сме с одиторите, които казват, че тази банка е управлявана добре. КТБ също може да започне да работи днес, но с ограничени операции”, допълни той.

 

Коментари: 0