Добре е жена да поведе БСП в тази криза

Трета съм по залозите за лидерския пост, шегува се Мая Манолова

Мнение:

Добре е жена да поведе БСП в тази криза
488 ~ 1 мин. четене

В своята 120-годишна история БСП никога не е имала жена председател, но и никога не е била в такава криза, и в толкова трудно положение. Това каза зам.-председателят на 42-то Народното събрание (НС) Мая Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според Мая Манолова жените са много по-чувствителни, по-справедливи и по-ефективни в условия на криза: „Би било нормално жена да поведе БСП в тази трудна ситуация. Жените в БСП показахме, че сме бойци, че можем да водим битки, да защитаваме каузи, да водим след себе си хора“.

„Всичко това ще се случи след обсъждане на конгреса в неделя, когато се надявам, делагатите да осъзнават огромната отговорност, която имат не просто за решението за лидер, което ще вземат, но и за бъдещето БСП”, обясни тя.

„Наблюдавах включително и класацията при залозите. От първия момент след двамата кандидати, които се подкрепят от „Позитано” имам трети по големина залог, но това е в кръга на шегата“, коментира Манолова на въпрос какви са нейните шансове за лидерския пост в БСП.

Според нея всичко това е „абсолютно нормално“. „Българската социалистическа партия е важен фактор в българската политика. Тя е най-голямата партия и е нормално е от нея да се интересуват другите - партии, медиите, анализаторите...”, похвали се още Манолова.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg