Добрев: Няма отказани почивки заради атентата

Седем туристи от вчерашния полет са пожелали да останат и да изкарат почивката си

6628 ~ 1 мин. четене

От сутринта министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев провежда срещи в Бургас и региона с израелски и чуждестранни туристи, избрали да почиват в България. "Към момента няма заявки за отказ от почивка в България", това министърът, цитиран от Фокус.

"Седем туристи от вчерашния полет, чийто пътници бяха потърпевши от терористичния акт, са пожелали да останат в България и да изкарат почивката си тук", каза още Добрев. Той се е срещнал и е разговарял с тях в хотел, в който са настанени, и те са му казали, че въпреки неприятния инцидент, са готови да останат в България. "Българската страна им оказва съдействие, например – да си получат багажите", каза министър Добрев.

Друга група израелски туристи, която си заминава днес от България, защото й е изтекла почивката, са заявили пред министъра, че са останали доволни от прекарването си в нашата страна и са готови догодина пак да се върнат.

В хотелите в Бургаска област са взети засилени мерки за сигурност и охрана. "Около 1000 израелски туристи има в момента в България на почивка", каза министър Добрев. 

Освен по Южното Черноморие, министърът планира да обиколи и Северното Черноморие и там също да се срещне с туристи и туроператори.     

Подкрепи Economic.bg