Допълнителни мерки за безопасност на железопътната инфраструктура

Действията са насочени към участъците, в които се извършват ремонти, рехабилитация и модернизация

Допълнителни мерки за безопасност на железопътната инфраструктура

Снимка: Стилиян Гребеничарски

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) въвежда допълнителни мерки за поддържане и гарантиране на сигурността при експлоатация на инфраструктурата, където се извършва текущ или основен ремонт, съобщават от дружеството.

От днес, на всички постове в райони с ремонтни дейности, ще има по двама стрелочници. Причината за това е, че там е прекратено действието на осигурителната техника и се работи с временни пултове за управление на влаковото движение. Освен това, се ограничават скоростите на влаковете, които влизат и напускат гарите и районите с временни пултове за управление до 25 км/ч. Всички дейности се извършват при пълно съблюдаване на синхронизираните с европейските изисквания, нормативни документи, действащи в железопътния транспорт.

„НКЖИ осъществява постоянен контрол и мониторинг на служителите, заети в експлоатацията, които от своя страна са преминали и периодично минават през всички необходими курсове и обучения. Компанията гарантира, че железопътната инфраструктура в страната е безопасна и надеждна. Нивото на безопасност се поддържа от приложената в ДП НКЖИ система за управление на безопасността“, се казва в прессъобщението.

Коментари: 0