Дунав мост 2 трябва да има Акт 16 до края на деня

Церемонията по откриването ще е на 14 юни, петък от 16.30 ч.

176 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Надяваме се до края на деня Дунав мост 2 да има Акт 16, с което ще бъде въведен в експлоатация. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на пресконференция след заседанието на Министерски съвет. Той обаче заяви, че транспортната инфраструктура до него ще бъде ремонтирана в следващия програмен период с европейски пари - т.е. в периода 2014 - 2020 г.

"В следващия програмен период са заложени проекти, които ще подобрят значително пътната и железопътната инфраструктура и връзките с моста. Говоря главно за ЖП пътя Мездра-Видин, а също така и за пътя Враца-Видин", каза Папазов. "В следващия програмен период ще имаме възможност да подобрим значително пътните връзки с моста и той да не остане украшение", добави той. Според него интересът към моста не е малък, тъй като таксите за преминаване са значително по-ниски в сравнение с фериботите, обслужващи дестинацията.

Церемонията по откриването ще е на 14 юни, петък от 16.30 ч. Поканени са всички министри на транспорта и повечето от тях са потвърдили участие. Еврокомисарят по регионално развитие Йоханес Хан ще присъства на церемонията. Поканен е и комисарят по транспорта Сийм Калас, но той няма да може да присъства.

В деня на събитието се очаква доста висока вода в района на Видин, но засега се очаква, че няма да се достигнат нивата, при които ще бъдат вземани специални мерки, т.е нивото ще бъде под 7.5 м.

Подкрепи Economic.bg