FT Deutschland затваря до седмици

Според неофициална информация последният брой ще бъде издаден на 7 декември

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Един от най-влиятелните финансови ежедневници в Германия - Financial Times Deutschland затваря до две седмици. Информацията е от неназован източник от Надзорния съвет на изданието, цитиран от The Guardian.

Издателят на FT Deutschland - Gruner + Jahr GmbH & Co. е разглеждал бъдещето на изданието в сряда и се е стигнало до решение то да бъде закрито. Според неофициалната информация 7 декември е датата, на която ще бъде издаден последният брой.

От Gruner + Jahr отказват да коментират тези спекулации, но са заявили, че ако се случи подобно нещо, трябва да се спазват определени правила, които включват преговори с профсъюзите и работническите организации. От там са обявили също, че евентуално затваряне на вестника не е единственият изход и той може да остане например само в електронен вариант.

От синдикатите и работническите организации критикуват продължаващата несигурност, която се създава за персонала. Един от членовете на Борда на директорите в ЕЦБ Йорг Асмусен дори написа писмо до главния редактор с апел, изданието да бъде спасено.

FT Deutschland е създаден през 2000 г., но издателят на FT - Pearson продаде 50% на Gruner + Jahr в началото на 2008 г. Тиражът на вестника е около 102 000 дневно, но никога не е бил печеливш.

По информация на Reuters от Gruner + Jahr очакват 15 млн. евро загуба за 2012 г. от финансовите си издания. При тях влизат освен FT Deutschland, Capital, Impulse и Boerse Online, където работят над 300 служители.


Коментари: 0