Facebook разработва собствен четец за новини

Услугата ще се казва Reader и показва информация новини от въведени издания от самия потребител, както и информация от приятелите му

3578 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Социалната мрежа Facebook разработва платформа за обединяване на новини от множество източници, съобщи Wall Street Journal. Услугата ще се казва Reader и ще показва новини от въведени издания от самия потребител, както и информация от приятелите му.

Четецът е оптимизиран и за мобилни устройства. Основната му цел е да показва новини, не съдържание от социалната мрежа. Проектът се разработва повече от година и обединява възможностите  на няколко други подобни услуги.

Все още не е ясно кога ще бъде официалното представяне на новото приложение, както и дали се планира версия на услугата за компютри, но по-вероятно е да бъде само за мобилни устройства.

Създаването на собствен четец за новини е поредният опит на социалната мрежа да увеличи присъствието си в мобилния сегмент, тъй като досегашните й опити не са особено сполучливи и дори Android интерфейс Facebook Home не е толкова популярен сред потребителите.

Коментари: 0