Фондовете на Пощенска в турски акции с най-добра доходност

Голяма част от клиентите на банката влагат в инвестиционната схема БРИК (Бразилия, Русия, Китай и Индия)

384 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Взаимният фонд "Турски акции", който се предлага от Пощенска банка, е постигнал 59.86% доходност през 2012 г., съобщиха от финансовата институция. Фонд "Турски акции" е една от инвестиционните схеми на базираното в Люксембург управляващо дружество "Юробанк Фанд Мениджмът Кампъни" С.А., чиито продукти се дистрибутират у нас от Пощенска банка.

Доходност от 18.62% е постигнал "Развиваща се Европа", а показателят при фонд от фондове "Недвижими имоти" е 15.89%. Колективната инвестиционна схема "Балансирана комбинация" отчита доходност от 11.06% за миналата година, докато при фонд от фондове БРИК показателят е 8.12%.

През миналата година обаче в схемата БРИК (Бразилия, Русия, Китай и Индия) са 36% от инвестициите на индивидуалните клиенти на Пощенска банка, а във фонд "Турски акции" са вложили други 26%.

Фонд от фондове БРИК инвестира предимно в колективни схеми на водещи управляващи дружества, които от своя страна влагат в акции на компании в някоя от четирите държави в групата. Част от средствата може да се вложат в акции на компании, които получават голяма част от приходите си на тези пазари.

"Инвестирането във взаимни фондове е възможност за клиентите да получат допълнителна, по-висока доходност спрямо стандартните депозити. Схемите са подходящи не само за хора с добра финансова култура, но и за такива, които нямат задълбочени познания за инвестициите в ценни книжа и други финансови инструменти", коментира Мартин Богданов, директор "Персонално банкиране и депозити" в Пощенска банка. Той припомни, че реализираната доходност от подобен тип финансови инструменти не подлежи на облагане с данък.

Подкрепи Economic.bg