Ford създава 12 500 нови работни места

Американската компания ще инвестира 773 млн. долара, за да увеличи капацитета на производство в щата Мичиган

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Американският производител на автомобили Ford обяви, че ще инвестира 773 млн. долара, за да увеличи капацитета на производство в щата Мичиган. От компанията обявиха още, че разширяването на производството ще доведе първоначално до създаването на 2 350 работни места, а до 2015 г. ще бъдат открити общо 12 500 нови позиции.

Също така инвестицията трябва да помогне за запазването на 3 240 съществуващи работни места. Във Ford работят общо 172 хил. души във 65 фабрики по целия свят.

"Дори когато приключихме една изключително натоварена година, през която разширихме капацитета и пуснахме нови продукти, ние продължаваме да гледаме в бъдещето", коментира Джим Тетро, вицепрезидент за Северна Америка. "Тези инвестиции, много от които вече са в ход, ще гарантират нашите планове за бурен ръст на производството в Югоизточен Мичиган", добавя той.

През ноември от Ford Обявиха, че продажбите са скочили с 6% до 177 673 хил. Толкова добър ноември компанията не е регистрирала от 2005 г. Резултатът се дължи голямото търсене на малки коли, където продажбите са рекордни за последните 12 години.

Коментари: 0