ГДБОП атакува пиратски сайтове

В хода на разследването са установени собственикът и администраторът на сайтовете, чрез които се предоставял достъп на неограничен брой потребители до най-новите музикални произведения

92 ~ 1 мин. четене

Служители на Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) предотвратиха незаконно разпространение на музикални произведения чрез интернет сайтове, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост” - ГДБОП проведоха операция, насочена към пресичане на незаконно използване на музика, без съгласието на правоносителя, чрез интернет страниците payner-music.ovo.bg, studio-payner.ovo.bg и radio1universal.ovo.bg. До акцията се стигнало след получен сигнал.

В хода на разследването са установени собственикът и администраторът на сайтовете, чрез които се предоставял достъп на неограничен брой потребители до най-новите музикални произведения от каталога на музикална компания.

По този начин са нанесени щети на българската музикална индустрия и българските творци. Преустановен е достъпът до сайтовете, уведомена е прокуратурата.

Операцията на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет.

Подкрепи Economic.bg