ГЕРБ внесе нов вот на недоверие срещу правителството

Този път той е за провала в регионалната политика

120 ~ 1 мин. четене

Парламентарната група на ГЕРБ внесе нов вот на недоверие срещу правителството. Този път той е за провала в регионалната политика. Първият вот, отхвърлен с гласовете на БСП и ДПС преди седмица, беше заради провал в областта на инвестиционното проектиране.

"Надявам се през идната седмица, в рамките на 7-дневния срок, управляващото мнозинство да осигури работещ парламент, за да има смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно това, което се случва в тази секторна политика", заяви след внасянето на новия вот депутатът от ГЕРБ и бивш председател на парламента Цецка Цачева. В мотивите депутатите от ГЕРБ излагат в 8 точки аргументите си за провала на правителството.

Вторият вот на недоверие е част от стратегията на ГЕРБ да внасят редица вотове по различни теми. "Има поне седем – осем теми, по които може да се внесе вот на недоверие. Колкото министерство, толкова теми. Утре мислим да започнем с инвестиционното министерство, защото всъщност няма такова министерство. Нека обяснят защо смениха първия министър и след това да казват какво работиха четири месеца, защо харчиха държавните пари, сгради, секретарки, шофьори, командировки, начинът на назначения, какво свършиха за четири месеца", посочи в средата на септвмври лидерът на ГЕРБ.

Очава се третият вот на недоверие пък да бъде по здравната политика. "Ще атакуваме БСП и в областта на здравеопазването, като поискаме вот на недоверие по тази политика. Сега предстои вот на недоверие за инфраструктура и после вот на недоверие за здравеопазване", каза за Economic.bg бившият здравен министър Десислава Атанасова.

Подкрепи Economic.bg