GT86 – новият спортист на Toyota

Задвижването комбинира 2-литров четирицилиндров бензинов двигател тип „боксер" на Subaru и системата D-4S за директно впръскване на гориво

6754 ~ 1 мин. четене

Най-компактният 4-местен спортен автомобил в света с максимално ниско разположен център на тежестта и оптимален баланс между мощност и тегло се казва Toyota GT86. Инженерите на Toyota са разработили единствения автомобил, комбиниращ хоризонтален, предно разположен двигател тип „боксер" със задно предаване, съобщава агенция SpeedPress.

Задвижването комбинира 2-литров четирицилиндров бензинов двигател тип „боксер" на Subaru и системата D-4S за директно впръскване на гориво. Агрегатът генерира 200 к.с. и 205 Нм въртящ момент, които осигуряват безпроблемно ускорение до максималните 230 км/ч при среден разход от 7,1 л/100 км и 164 г/км CO2 емисии.
Дизайнът на автомобила напомня за богатото наследство на Toyota в спортните автомобили. Неофункционалният дизайн се комбинира с изключителна аеродинамика и стил.

Устременият и аеродинамичен стайлинг на новия GT86 е вдъхновен от ексклузивното 86 лого, част от дизайнерската линия на автомобила. Визуално изобразяващ четири задвижващи колела, логото също така символизира 86 милиметровия диаметър на буталото и неговия ход в боксерния двигател. То е разположено между логото с двете хоризонтално противоположни бутала на предните странични панели, на волана и върху вратата на багажника. Не е изненадващ и фактът, че диаметърът на двата ауспухови накрайника е точно 86 милиметра.

Подкрепи Economic.bg