Google отчете сериозен ръст в приходите и печалбата

Доходите в бизнеса с рекламата на интернет гиганта растат с 22% до 9.99 милиарда долара

68 ~ 1 мин. четене

Американският гигант Google обяви финансовите си резултати от последното изминало тримесечие, съобщава Financial Times. От януари до март, компанията е отчела общ приход от 13.97 милиарда долара, което е с 31% повече от реализираните приходи за същия период от време, година по-рано.  

Резултатите нахвърлят очакванията на анализаторите, които прогнозираха печалба от 10.66 долара, при приходи от 14.09 милиарда.

Оперативната печалба също бележи повишение, като от 3.39 милиарда долара през първите три месеца на 2012 година, сега тя е скочила до 3.48 милиарда.

Приходите в бизнеса с рекламата на интернет гиганта растат с 22% до 9.99 милиарда долара, като се изключат разходите за придобиване на трафик, при 8.14 милиарда долара преди година.

Придобитият през миналата година гигант в производството на мобилни телефони Motorola е допринесъл с 1 млрд. долара за приходите, но въпреки това носи на Google оперативна загуба от 271 млн. долара.

Въпреки това, ръководителят на Google е сигурен, че Motorola Mobility скоро ще се превърне в печелившо предприятие. Той намекна, че бъдещите устройства на Motorola "ще бъдат практически неразрушими".

След оповестяването на отчета акциите на компанията отчетоха ръст.

Подкрепи Economic.bg