Google представи единна платформа за игри

Новата онлайн-услуга дава възможност ако довършвате на смартфона второто ниво на някоя игра, да не е необходимо отново да преигравате нивото на лаптопа, за да продължите напред

3596 ~ 1 мин. четене

Aмериканската корпорация Google представи новата платформена онлайн-услуга Google Play Games, която ще позволи на разработчиците на програми за Android да създават многопотребителски игри в реално време със социални функции, предаде Kaldata. Данните за играта, достиженията, лидерите и различните настройки ще се съхраняват в електронен облак. Представянето се случи по време на конференцията Google I/O 2013.

Новата онлайн-услуга дава възможност ако довършвате на смартфона второто ниво на някоя игра, да не е необходимо отново да преигравате нивото на лаптопа, за да продължите напред. Потребителят трябва само веднъж да се регистрира във своя Google+ акаунт, след което за всички негови устройства са достъпни настройките на игрите, достиженията, точките и други. Чрез Google+ кръговете потребителят може да играе със своите приятели, след като им отправи покана. Google Play Games позволява и създаването на мултиплеър чрез P2P онлайн-услуги.

Google Play Games Services API поддържа устройства, базирани на Android Froyo 2.2 и разработчиците могат да разчитат, че Google Play Games Services е съвместим с повечето съвременни онлайн устройства.

Услугите на Google Play Games ще са достъпни за iOS и за класическите уеб-разработчици.

Подкрепи Economic.bg