Google тества роботи за доставка на стоки

Project Wing могат да летят на височина между 40 и 60 метра

Google тества роботи за доставка на стоки
204 ~ 1 мин. четене

Технологичният гигант Google обяви, че тества малка флота от дрони в слабо заселените части на Австралия. Компанияра търси начини да използва самоуправляващи се роботи за доставка на стоки в тези места, пише Washington Post.

Дроните, разработвани от авангардната лаборатория на най-голямата търсачка Google X, се наричат Project Wing. От две години Google работи върху концепцията, но изпитанията на безпилотните летателни машини са започнали в средата на август.

Роботите могат да летят на височина между 40 и 60 метра, посочват от компанията. До момента са извършени повече от 30 успешни полета за доставка на различни предмети като бутилки с вода, комплекти за първа помощ и ваксина за добитъка на австралийските фермери.

Полетите са с дължина около 1 километър. От Google прогнозират, че разработката на услугата ще отнеме години.

В завършен вид дроните ще летят по програмирани маршрути и ще имат софтуер, който да се справя с непредвидени затруднения като силни пориви на вятъра. 

Google не е единствената компания, проучваща как безпилотните самолети могат да променят бъдещето на бизнеса. Собственикът на Washington Post и основател на Amazon Джеф Безос предизвика сензация миналия декември, разкривайки тайния си проект за дрони куриери. Facebook също съобщи за плановете си да използва роботизирани летателни машини, за да доставя интернет. Дори Disney планира да включи дрони в изпълнението на атракции в парковете си за забавления. 

Коментари: 0