Градовете с най-добра инфраструктура

Сингапур е посочен като най-добрият град за живеене от гледна точка на транспортните връзки, европейските градове присъстват най-много в първите десет от листата

Градовете в Европа са превзели класацията на консултантската фирма Mercer, като само Германия има цели четири свои представители в Топ 10. Градовете с най-добра инфраструктура са класирани въз основа на доставка на електроенергия, водопреносната им система, телефокомуникационните и пощенски услуги, обществен транспорт, задръстванията и обхвата на международните полети от местните летища.

10. Ванкувър, Канада

Биоенергийният демонстрационен и научно-изследователски проект на Университета на Британска Колумбия бе обявен за един от 100-те най-иновативни и вдъхновяващи градски инфраструктурни проекти в света. В него ще бъде въведена първата по рода си, захранвана с биомаса, когенерационна система от нов клас, която трябва да намали чувствително изразходваните количества електричество и топлоенергия в университетския град.

9. Хамбург, Германия

Хамбург пък може да се похвали с модерно летище и второто по големина пристанище в Европа.

8. Сидни, Австралия

Сидни често е обявяван за един от най-красивите градове в света - до голяма степен заради пристанището си, красивото крайбрежие и градския живот.

7. Лондон, Великобритания

"Високо класиране на Лондон според индекса на инфраструктурата отразява в пълна степен комбинация на разнообразието на публичните услуги, предлагани в града и неговата изключителна система на обществен транспорт - летищата, лондонското метро и автобуси и железопътните услуги", заявяват от Mercer.

6. Хонконг

Системата на метрото (MTR) в Хонг Конг е смятана за една от най-добрите в света. Според скорошен доклад повече от 90% от всички пътувания в Хонг Конг са през метрото.

5. Дюселдорф, Германия

"Инфраструктура в германските и датските градове е сред най-добрите в света, отчасти заради техните първокласни летищни съоръжения, и високият стандарт на публичните услуги", посочват от Mercer.

4. Копенхаген, Дания

Копенхаген бе определен за най-добрия град за живеене в света за 2008 година. Градът може да се похвали с перфектната си симбиоза между инфраструктурата и отворените пространства, почти никаквите задръствания и липсата на замърсяване и шум.

3 и 2. Мюнхен, Германия

Мюнхен си поделя втората позиция с друг германски град - Франкфурт. Гордостта на Мюнхен е неговата метро система - определено една от най-зашеметяващо изглеждащите в света.

3 и 2. Франкфурт, Германия

"Бундесаутобан 5 " - част на известната немска магистрала, минава през Франкфурт. 25-километровата отсечка между Франкфурт и Дармщат е най-дългият участък от аутобана с осем ленти.

1. Сингапур, Сингапур

Гвоздеят на инфраструктурата на Сингапур е определено е неговото летище - то дори разполага със собствен басейн
Коментари: 0