Градският транспорт в София ще е с удължено работно време

Причината е концерта на Роджър Уотърс

96 ~ 1 мин. четене

Колите на градския транспорт в София, част от трамваите, тролейбус 2, както и мотрисите на метрото ще се движат с удължено време днес. Причината за разпореждането на Столична община е провеждащия се тази вечер на стадион "Васил Левски" в София концерт на Роджър Уотърс - "Стената". Удълженото работно време ще е до 1 ч. след полунощ и се отнася за автобусите по линии с номера 72, 76, 94, 204 и 604, трамваите по линии с номера 10, 12 и 18, тролейбусите по линия номер 2, както и метрото, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Притежателите на персонализирана карта за всички линии на градския транспорт могат да използват възможността за безплатно паркиране на паркинга на метростанция "Цариградско шосе" и с метрото да стигнат до стадиона. Има възможност по същия начин да се ползват и паркингите на метростанциите "Ломско шосе" и "Джеймс Баучер".

Общественият транспорт в столицата може да бъде използван за придвижване към и от Националния стадион "Васил Левски" за концерта на Роджър Уотърс - "Стената". В обхвата от 400 метра до стадиона има десет спирки на обществения транспорт - на трамвайни линии с номера 10, 12 и 18, на автобусите с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 204, 213, 306 и 604. В непосредствена близост до стадиона е едноименната метростанция, припомнят от Столична община.

Подкрепи Economic.bg