Гълъбин Боевски е освободен от затвора в Бразилия

Олимпийският шампион кацна на Летище "София" с полет от Париж

280 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изненадващо се появи на Летище "София". Той е кацнал с полет от Париж, предаде БНТ. Пред камерите на Националната телевизия той отказа да коментира как и защо е в България, след като преди две години беше задържан в Бразилия за пренасяне на забранени вещества през границата.

Точно преди една година Регионалният федерален трибунал на Сао Пауло потвърди присъдата му от 9 години и 4 месеца. Той я получи след като беше задържан на летището в града със 7 кг кокаин, скрити в специални тайници на куфарите му. При задържането му той беше заедно с дъщеря му Сара.

Боевски обясни няколко пъти, че не ги пренася, а се е наложило на място да си купи нов куфар и така те са се оказали в багажа му.

Олимпийският шампион беше осъден в началото на май 2012 г.
 
Служителка на посолството на България в Бразилия обясни пред БНТ, че няма право да дава информация по случая.  Адвокатът му в България също отказа подробности като от разговора с него се разбра, че той не знае със сигурност, че Боевски вече е пристигнал в България.

Подкрепи Economic.bg