HP отново ще прoизвежда таблети

Устройствата ще са с Windows 8

Hewlett-Packard ще започнат да произвеждат таблети отново, представя kaldata.com. Малко след като спряха webOS-базираният TouchPad заради ниското търсене, сега от компанията се надяват да се справят по-добре в новото си начинание с Microsoft.

Изпълнителният директор на американската компания, Meg Withman, се надява с този опит да капитализира "необичайния растеж в продажбите на таблети". Трябва да отбележим, че в този ръст най-добре се вписва iPad, който продължава да доминира, въпреки сериозната конкуренция от страна на Android таблетите.

Засега няма официална информация относно параметрите на бъдещите устройства, но можем да предположим, че HP ще искат да се включат в началото, при пускането на Windows 8. Самата операционна система се очаква през есента или в началото на зимата, точно за да бъде залят пазара за Коледно-Новогодишните празници.

Други новини от компанията са, че скоро ще се случи сливане между бизнеса с компютри и копирния сектор. Това трябва да подобри работата на дистрибуторите и рекламните отдели. Освен това, от фирмата ще се концентрират върху ултрабуците и по-тънките лаптопи, като цяло, най-вече върху серията Envy.

 

Коментари: 0