И Красимир Стефанов напуска ГЕРБ

Бившият шеф на НАП остава независим депутат

132 ~ 1 мин. четене

Красимир Стефанов също напуска парламентарната група на ГЕРБ. Решението му беше обявено от зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова в началото на днешното заседание.

Бившият директор на Националната агенция за приходите е пожелал да стане независим депутат. Заявлението му е постъпило тази сутрин в 8,53 ч. и желанието му е да е независим, считано от днес. 

Миналата седмица друг представител на ПГ на ГЕРБ напусна парламента. Владислав Горанов обаче пожела да освободи депутатското си място и няма да остава в парламента. 

Отдавам напускането на Красимир Стефанов на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. „Заявих изненада за цялата група. Никой от колегите ми не е знаел, както и аз”, заяви Цачева.

"Попитайте него за мотивите му. Аз не мога да ви кажа", коментира от своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който добави, че няма напрежение в ГЕРБ. „Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен”, обясни той. Той каза, че решението донякъде го е изненадало.

Красимир Стефанов бе в системата на данъчната администрация от 1996 г. Назначен за изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) с решение на Министерски съвет от 16 февруари 2009 г. Преди това Стефанов е бил заместник- изпълнителен директор на НАП, като е отговарял за оперативната дейност на агенцията.

Подкрепи Economic.bg