И онлайн хазартът с 15% данък

Депутатите от ГЕРБ са решили да го изравнят с налога върху залозите на място

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Данъкът за хазарта ще бъде 15% от приходите от залози независимо дали те се правят в интернет или на място в търговски обект. Това решиха депутатите от бюджетната комисия към парламента, като приеха на второ четене промените в данъчните закони, пише "Стандарт".

Депутатите от ГЕРБ отхвърлиха предложението на Министерството на финансите онлайн хазартът да бъде облаган с по-ниска ставка в размер на 7%. Народните представители приеха измененията, засягащи облагането на хазарта, без дискусии или спречквания. "Нормално е данъкът да бъде еднакъв и за онлайн хазарта", казаха експерти към комисията.

"Вече има и трима организатори на хазартни игри, които са готови да подадат документи, за да предлагат игрите и в интернет по правилата на новия Закон за хазарта. Това са "Еврофутбол", "БетФеър" и Български спортен тотализатор (ТОТО)", каза за "Стандарт" депутатът от Синята коалиция Кирчо Димитров.

От началото на 2013 г. всеки организатор на хазартни игри в интернет ще трябва да има регистрация в Държавната комисия по хазарт и съответно да плаща данъци в страната. Досега у нас онлайн хазартът въобще не подлежеше на никаква регулация. Организаторите на залагания в интернет ще трябва да почакат още малко, за да получат регистрация, тъй като все още не всички наредби към закона са готови, коментираха от комисията по хазарт. От там напомниха и че две фирми от Малта също са заявили своята бъдеща регистрация.

Коментари: 0