"Историята няма да ни прости, ако повтаряме нейните грешки "

Президентът Росен Плевнелиев

3608 ~ 1 мин. четене

Историята няма да ни прости, ако повтаряме нейните грешки и ако не се вслушаме в големите уроци на нашите предшественици.

Toва заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си на тържествената церемония на пл. "Народно събрание" по повод 135-годишнината от Освобождението на България.

"Призвани сме да следваме пътя, който очертаха най-големите български държавници от Освобождението на България до днес, да пазим демократичната правова държава, да сме достоен член на европейското и евроатлантическото семейство.  Най-големият, най-важният урок, който те ни оставиха, е да работим за доброто на обществото и с мисъл за следващото поколение на България, да гледаме напред и нагоре към укрепване на социално-отговорната и справедлива държава, да разберем, че само заедно чрез диалог и конструктивен подход по проблемите на нацията можем днес да бъдем полезни на Майка България, защото всички ние сме временни, а тя е вечна", каза още президентът.

На церемонията присъстваха патриарх Неофит, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на отбраната Аню Ангелов, депутати и висши военни.

Подкрепи Economic.bg