Изграждат стрийт парк пред НДК

„SOFIA STREET PARK 2014” ще бъде с три нива на трудност и с капацитет 600 души

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Нов съвременен стрийт парк ще бъде изграден в  пространството пред НДК. Предвижда се той да бъде най-модерния комплекс на открито в Югоизточна Европа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. Проектът „SOFIA STREET PARK 2014” се осъществява под патронажа на министър Мариана Георгиева в партньорство с „Флаш медиа” АД и международната компания „Sensible Answers”.

Комплексът ще бъде с три нива на трудност за начинаещи и напреднали скейтбордисти и байкъри, които ще имат възможност да развиват своя потенциал с любимите си спортове. Той е проектиран по концепция на младежите от компанията „Sensible Answers”, която има световен опит в консултацията и създаването на паркове за спортове на открито. Капацитетът на SOFIA STREET PARK 2014 ще бъде 600 млади хора. Планирано е изграждането и на сцена за улични изкуства, фотоволтаично осветление и ползването на безплатен безжичен Интернет.

„За мен е удоволствие, че ММС е партньор на проекта. Искам да поздравя организаторите за прекрасната идея да реализират SOFIA STREET PARK 2014, чрез която България ще има възможността да домакинства международни състезания и прояви, които ще създават алтернатива на младите хора да реализират спортния си дух и да осъществяват мечтите и идеите си”, каза заместник-министър Мая Тодорова на пресконференция за представянето на проекта. 

Очаква се началният етап на проекта да бъде завършен през април 2014 г.

Подкрепи Economic.bg