Изплащат част от заплатите във ВМЗ Сопот

В предприятието ще постъпят 1 млн. лв. по два договора

Изплащането на част от заплатите на протестиращите работници във "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД, Сопот (ВМЗ) започва утре. Това увериха от правителствената пресслужба, позовавайки се на проведени днес разговори между премиера Бойко Борисов с изпълнителните директори на ВМЗ ЕАД и на "Кинтекс" ЕАД.

На срещата, на която е присъствал и зам.-министърът на финансите Владислав Горанов, е организирано разплащането от "Кинтекс" по два договора за поръчки към ВМЗ, които са на обща стойност 1 млн. лв. Средствата ще постъпят в заводите на два транша от по 500 хил. лв. утре и в петък, 21 декември.

Националната агенция по приходите (НАП) ще позволи разблокиране на сметките, за да бъдат изплатени заплатите на работещите в дружеството. Това се прави, за да могат хората да посрещнат спокойно коледните и новогодишните празници.

След завръщането си от Атина, където ще бъде утре за заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция, Бойко Борисов ще проведе среща с потенциален купувач на ВМЗ с цел да се ускори приватизационната процедура.

Коментари: 0