Известен американски писател катастрофира със самолета си

Авторът на книгата-притча "Джонатан Ливингстън Чайката" не успял да приземи безаварийно самолета си и го разбил на остров Сан Хуан

188 ~ 1 мин. четене

Известният американски писател Ричард Бах е приет в болница, след като управляваният от него лекомоторен самолет е паднал на острова Сан-Хуан, разположен в близост до тихоокеанското крайбрежие на щата Вашингтон.

Лекомоторният самолет, управляван от 76-годиишният Бах, е засегнал електрически далекопроводи при снижаването си и се е разбил на земята. От самолета са го ивлекли намираюи се наблизо турсити.

Ричард Бах, който е бил сам по време на полета, е получил черепно-мозъчна травма и фрактури. Писатетелят е хоспитализиран в тежко състояние, въпреки това опасност за неговия живот няма.

Ричард Бах е бивш военен пилот от ВВС. След приключване на службата в армията, той се занимава с изпълнение на различни фигури на пилотаж на граждански самолети.

Световната известност на Бах донася книгата-притча "Джонатан Ливингстън Чайката", публикувана през 1970 г. Тя разказва за чайка, учещата изкуството на полета. Книгата става бестселър в САЩ, като за първите две години реализира над милион продажби.

Бах живее на архипелага Хуан през последните 20  години и както отбелязва Assosiated Press, разбитият самолет той използва като основно превозно средство.

Подкрепи Economic.bg