КЗК глоби производител на пътни знаци

Санкцията за пловдивската компания "Крез Груп" е близо 3 хил. лв.

4406 ~ 1 мин. четене

Пловдивската компания "Крез Груп" ООД, чиито предмет на дейност е производство и продажба на пътни знаци и пътна сигнализация, беше глобена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради нелоялна конкуренция. От антимонополното ведомство са установили, че "Крез Груп" е нарушило по чл. 29 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). Заради това компанията е глобена с 2780 лв. От КЗК са постановили и прекратяване на нарушението.

Производството срещу "Крез Груп" е образувано по искане на "Карат Перфект" ЕООД. И двете дружества осъществяват търговска дейност, свързана с производство и продажба на пътни знаци и пътна сигнализация.

От 2006 г. на собствената си интернет страница "Карат Перфект" представя дейността си със снимки на знаците и изпълнените обекти.

От установените в хода на разследването факти е видно, че ответното дружество е поместило на своя интернет адрес снимки на изделия и обекти, изработени и изпълнени от подателя на искането "Карат Перфект". При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание тежестта и продължителността на нарушението, както и икономическото състояние на ответното дружество.

Подкрепи Economic.bg