КЗК спря БТК заради „Мобилтел“

Изборът на БТК за доставчик на услуги за МИЕТ беше от служебния министър на икономиката

180 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Комисията за защита на конкуренцията спря БТК, която искаше да е доставчик на електронните съобщителни услуги на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Жалбата срещу БТК е пусната от "Мобилтел". Решението за избора на БТК е подписано на 15 април от служебния икономически министър Асен Василев.

"Мобилтел" е обжалвал решението на Асен Василев за класиране на участниците в обществената поръчка, в която е класиран на второ място. От телекома твърдят, че това е неправилно и незаконосъобразно, тъй като БТК е избрана за изпълнител на мобилната телефонна услуга при допуснати съществени нарушения на документацията на възложителя, както и на материалния закон.

От "М-тел" твърдят, че МИЕТ дори е трябвало да отстрани БТК от обществената поръчка, тъй като не е представила оферта, която отговоря на предварително обявените условия.

В обществената поръчка е имало изискване цената да бъде представена в български лева, без и с включен ДДС. "Мобилтел" твърдят, че БТК не е спазил това изискване, като е представил само цени без ДДС, което дава основания на жалбоподателя да смята, че това е Закона за обществените поръчки.

Решението на КЗК за отмяна на избора на БТК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Коментари: 0